Ibland gråter jag…för att jag kan

 

 

Jag har lätt att gråta.

Det fanns en tid när jag aldrig grät. Inte ens i smyg. Idag är det annorlunda…

När grät jag senast? Alldeles nyss, när jag tittade på Skönheten och Odjuret. Jodå…och det skäms jag inte för…Och sen tittade jag på Like Father och grät ännu mer…Nu är jag törstig och jag ont i huvudet. Priset man får betala för att vara en känslig själ…=)

Ibland gråter jag bara för att…Ja, det finns väldigt mycket att gråta över, tycker jag.

Jag kan bli så otroligt ledsen över att världen ser ut som den gör. Att barn far illa. Att vi har fuckat upp jorden och våra egna liv. Att någon har magen att göra en hund illa. Åh…listan kan göras hur lång som helst. Gråten har så många olika ansikten. Den är ful, den är vacker, den är jobbig, den är förlösande…

Jag gråter när någon jag tycker om säger eller gör fina saker bara för mig. Som när sonen kommer med en jättestor blombukett när mamma fyller år. Eller när pappa har kört iväg för att köpa en bok samma dag jag fyller år…för att han precis kommit ihåg det.

Det finns en viss skillnad på att bli rörd och att bli ledsen. Men tårarna är de samma. Alla tårar är läkande. Som jag ser det.

Och nu gråter jag igen. Det går inte en dag utan att jag fäller tårar. Just nu sitter jag och lyssnar på Sommarpratarna och Kim Walls mamma. Och tårarna rinner. Inte svårt att sätta sig in i hennes brustna hjärta. Kära nån…

Genom livet har jag sett många människor gråta. Mina barns klarögda tårar, de sorgsna tårarna hos den gamla, förvirrade kvinnan i mitt hus som inte längre minns var hon är (men hon minns att jag bor just här och ringer på), min väns ensamhetstårar, den djupa sorgens tårar hos den unga mannen från Syrien som förlorat sin älskade i kriget i Aleppo.

Det finns så många tårar i världen och det är tur det…Och kom ihåg att tårar inte är en svaghet – tvärom!

 

 

 

 

    • Pysselfilosofen says:

      Du är för snäll…Min bok ligger just nu och dammar i en låda. Ett alltid pågående arbete…En dag, kanske…=). Kram kära du

Lämna ett svar