Mina projekt under 2018

Tänkte jag skulle visa lite bilder på en del av mina projekt jag gjorde under 2018. En del av mina projekt blev påbörjade men aldrig avslutade eller blev liggande. Jag försöker att slutföra allt jag påbörjar men som vanligt i livet är det ibland annat som kommer emellan.

Jag har handarbetat under nästan hela mitt liv – min mamma lärde mig att sticka när jag var sju, åtta år gammal. Hon var otroligt duktig och snabb som vinden när hon satt och klickade med sina stickor. För mig kommer alltid ljudet av stickor som slår mot varandra i en jämn takt alltid vara förknippad med lugn och ro och en trygghet. Av vem eller när jag lärde mig att virka kommer jag inte ihåg.

Jag blir alltid lika glad när jag kan lära mig något nytt och just C2C (corner to corner) är något jag aldrig stött på tidigare. Jag följer The Patchwork Heart på Instagram och det var där jag såg detta mönster första gången och nu är jag helt såld. Älskar virka mormorsrutor men hatar allt ihopvirkande och fästande av trådar. Med C2C slipper man virka ihop och trådarna kan man fästa på vägen. Mycket praktiskt. Mönstret Gingham (rutmönster) är också underbart vackert. Jag lägger in en länk här där du kan se hur man gör:

http://www.thepatchworkheart.co.uk/2018/06/c2c-jayg-corner-to-corner-join-as-you.html?m=1

 

En babyfilt i Ginghammönster

 

Innan jag upptäckte C2C gjorde jag en babyfilt i mormorsrutor – också roligt men lite mer jobb. Jag gjorde en likadan i rosa färger men har inte orkat fästa trådarna än =)

 

En babyfilt i mormorsrutor i tre gröna nyanser och offwhite. Den blev riktigt fint.

 

Disktrasor i 100% bomull älskar jag att göra. Jag har använt dessa länge nu och upplever aldrig att de börjar lukta illa.

 

En söt liten sommarhatt till ett barn.

 

Jag hittade ännu ett mönster jag aldrig provat tidigare – drakfjäll. Så häftigt!

Det blev ett par handledsvärmare i olika garner. De värmer riktigt gott. Och är väldigt vackra.

Ett par handledsvärmare i drakfjällsmönster

 

Jag har gjort en massa andra saker men inte tagit några foton, tyvärr. Det har blivit några halsdukar, tvättlappar, mössor, ett otal upprivna projekt som aldrig kommer att bli färdiga (känner du igen dig?).

Vad älskar du att göra?

 

Lämna ett svar