Att vara en åskådare

Ibland blir jag en åskådare – i mitt eget liv. Det händer ofta när jag inte riktigt orkar med livet. När saker händer som är svåra att hantera då backar jag ett steg eller två och börjar studera i stället för att vara en del av livet. Eller kanske det bara är ett annat sätt att leva…

Det ger mig en trygghet som jag annars aldrig känner. När jag blir en åskådare förblir jag i nuet. Tankarna får inte samma utrymme. Jag studerar vad som händer och vad folk gör utan att döma eller försöka analysera. Jag önskar jag kunde vara där alltid.

 

 

Jag hade en önskan att få en vecka i solen för att återhämta mig efter ett tufft år men tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Så är det i livet ibland. Tänkte först skriva ett långt inlägg om min resa till Kreta men jag orkar inte.

Nu måste jag försöka hitta kraft någon annanstans. I mitt hantverk, i musiken, i läsandet – har börjat lyssna på böcker igen. Tack vare en av de vackraste människor jag har i mitt liv fick jag tillgång till en lässkattkista. Tack, min älskling.

Just nu befinner jag mig i en bubbla…livet står stilla på något sätt. Jag vandrar runt i min egen lilla värld och det händer inte så mycket – förutom att jag har en galen granne som  just nu försöker banka sig in i min lägenhet. Av någon märklig anledning har jag en granne som hela tiden renoverar sin lägenhet. Och just nu är hen väldigt aktiv!

Det är också en reflektion jag gjort – när jag är en åskådare blir jag inte alls lika lätt uppretad. Jag bryr mig liksom inte. Folk får göra som de vill. Tänk så mycket tid man lägger ner på att reta sig på andra. För mig har det alltid varit ett tecken på att jag är stressad eller utmattad. Min tolerans blir mycket lägre. Jag har nog skrivit om detta tidigare. Jag tycker på allvar att människor är några jävla idioter ibland. Det är ofta jag undrar hur fan folk tänker. Varför de gör eller saker de säger.

Jag blir också mindre rädd och orolig när jag studerar världen i stället för att vara i den.

Hur hanterar du världen när det blir jobbigt att vara i den? Berätta för mig…

 

 

Lämna ett svar