Min nya hobby

Jag är helt sålt – eller fast i träsket!

För ett tag sedan såg jag på sociala medier något som för mig var helt nytt – Diamond Painting.

 

 

Eftersom jag älskar att lära och testa nya saker var jag bara tvungen att ta reda på mer. Jag har tittat på åtskilliga videos och bilder på detta nya fenomen.

Och nu är jag helt fast…

För er som aldrig sett detta ska jag försöka förklara:

 

 

DP (Diamond Painting) är som korsstygn men i stället för att sy stygnen placerar man en liten diamant gjorda av plast, runda eller fyrkantiga. De är väldigt små och ofta lite glittrande. Mycket vackra. De finns i alla världens färger. Och genialiskt nog har man bestämt sig för att använda DMC-färgskalan. Innebär att alla färgbestämmer diamanterna på samma sätt. Riktigt smart tänkt!

 

 

Man jobbar på en canvas som är förtryckt. Man kan välja mellan tusentals tavlor eller till och med skicka in ett eget foto och få detta upptryckt på tavlan. En otroligt rolig hobby.

Det är en tidskrävande men mycket rogivande hobby – och inte speciellt dyrt.

Kanske något för dig   

 

 

Lämna ett svar