En ny dag och nya tankar

Ännu en solig dag. Även om jag verkligen längtar efter regn måste jag säga att det är underbart med sol. Jag kommer ihåg hur lång jag tyckte att vintern var. Saknade ljuset. Och jag hatar att frysa. När mina kilo rasar av mig märker jag att jag fryser mer än tidigare. Trots varma nätter måste jag ha mitt duntäcke på mig annars vaknar jag mitt i natten stelfrusen.

Jag har gjort mig av med drygt elva kilo nu. Inte illa. Känns ganska ok. NEJ…det gör det inte! Det känns fantastiskt, underbart, lättare, avslappnande och en massa andra fina ord. Jag har varit otroligt frustrerad över att jag inte gör något. Har bara låtit denna stackars kropp bära runt på en massa onödiga kilon. Kan bli ganska förundrad över hur mitt huvud funkar. Jag vet ju att jag bör göra något åt det. Jag drar ut på saker, hittar på ursäkter för att låta bli (och nu skulle du höra vad som hände i mitt huvud…många konstiga tankar – kan bara skratta), förlänger pinan lite till…och plötsligt. Så händer det! Utan att fundera mer går jag raka vägen ner till Viktväktarna, skriver in mig, väger mig och fem månader senare är jag elva kilo lättare. Hepp!

Jag vet att jag ibland kan uppfattas som lite för spontan men ingen vet att inom mig pågår en process som inte är synlig. Den kan pågå länge. Här funderar jag, vänder och vrider på saker, funderar lite till, bestämmer mig och sen gör jag bara. Ibland blir det bra – ibland inte.

Har idag varit hos min coach på Trygghetsstiftelsen. Kommer ju att vara utan jobb i oktober. Oroar jag mig. Inte det minsta. Detta kommer jag att återkomma till…

Önskar dig en riktigt fina kväll…Hepp!

Lämna ett svar