Att försöka ha kontroll.

Vaknade idag (Tacksam!)

Igår var jag och fikade med en ny vän och trots att vi egentligen inte känner varandra flöt samtalet lätt och ledigt. Vi talade samma språk. Det var härligt!

Vi kom att prata om livet. Mitt favoritämne =).20120225_144938 (401x640)

Det blev väldigt tydligt att vi är lika och inte skiljer sig så mycket från andra. Vi är unika men också lika. Det tycker jag är en skön känsla. Vad skulle alternativet vara – att man skiljer sig från mängden och sticker ut hela tiden?

Samtalet flöt runt att försöka ha kontroll över livet och allt vad det innebär. För mig har behovet av att  ha kontroll varit livsviktig. Under många år försökte jag behålla kontrollen och förstod aldrig att det inte gick. Hade alltid en massa strategier klara och var beredd på allt. En otrolig mängd energi gick åt till att hålla ställningarna. Helt galet. Men jag förstod inte bättre…

Efter tiden i terapi fick jag lära mig att det finns ett annat sätt. Symboliken i att ta ett steg tillbaka och vara åskådare blev klar för mig. Och som jag försökte. Att inte lägga mig i, att inte styra upp, att inte hela tiden hjälpa, att inse att det fanns andra som också kunde, att börja säga ”nej” och ”jag vill inte”, att lyssna mer och prata mindre..Puh! Det var inte enkelt. Jag märkte att sakta, sakta lärde jag mig att bara vara och blev med tiden mer avslappnad. Idag har jag mycket lättare för att låta andra ta över och bara vara en i mängden. Tar inte på mig att rädda världen längre. Det är väldigt frigörande.

Jag gjorde ett val! Att förändra mig och hur jag ser på mig själv och hur jag agerar. Inget som kom av sig själv…krävs en del arbete. Men, man kan alltid starta om och ta nya tag…Varje dag! Du kan också, om du vill =)

Om du också försöker ha kontroll (och det tror jag dem flesta gör), ta ett steg tillbaka och se vad som händer…Det är riktigt spännande!tumblr_m04rseV9jq1qd5fxto1_500

 

 

Lämna ett svar