När man behöver någon…

I hela mitt liv har jag alltid trott att jag måste klara mig själv och att ensam är stark…Jag hade fel! Idag vet jag bättre.

Tidigt tog jag på mig att hjälpa och stötta världens alla behövande utan att förstå att för att hjälpa någon annan måste man ta hand om sig själv först. Jag upplever mig själv som intelligent, men när jag för några år sedan fick frågan av psykologen vad jag skulle göra om jag och mitt barn sitter i ett flygplan och trycket faller i kabinen och syrgasmaskerna faller ner, satt jag bara och tittade på honom – kände att det var en test – och sen sa jag: ”Jag sätter masken på barnet först och sen på mig själv – självklart (den var ju enkel!).” Nu i efterhand kan inte för mitt liv förstå att jag inte visste bättre…

Det har tagit mig nästan hela livet att inse att jag har folk omkring mig som vill och kan hjälpa mig. Att det bara är att fråga…(den är ju också enkel, eller…). Vad är det som gör att vi människor inte ber om hjälp, att vi tror att man skulle få ett nej! Skulle jag säga nej om någon fråga om hjälp…Självklart inte. untitled (640x480)

Idag vet jag att det alltid finns någon där när jag behöver hjälp och det är verkligen något att vara tacksam för. Är omgiven av massor av kärlek och fina människor.

Det finns alltid hos mig en stor rädsla att förlora dem jag älskar och det har gjort att jag är försiktig. Jag lever ensam på grund av just denna rädsla. Att ha barn är underbart men också skrämmande. Ibland kryper känslan på mig att jag kan förlora någon av dem och då slutar jag andas en stund och får ta till alla knep jag har lärt mig att få tillbaka mitt lugn igen. Att leva för stunden och den kärlek man har i livet är det bästa men också det svåraste.

Mitt hjärta har också sakta öppnats upp och börjat kunna ta emot kärleken – trots rädslan. Min pappa säger att han blivit mjukare med åren och det är väl så det är. Man blir en riktig mjukis med åldern…och det är väl inte så dumt…

 pink-teddy-bear-with-purple-bow-Download-Royalty-free-Vector-File-EPS-46585

Lämna ett svar